Soovitused ja tähelepanekud

  • Teie õunad ei pea olema tuues pestud, peseme need ise üle enne purustamist. Siiski – porise ilmaga kokku korjatud ja selliselt kuivama jäänud, väga mustad õunad (paakunud pori), palume teil endil eelnevalt mõistlikul määral puhastada.
  • Õunte plekilisus meid ei sega – sorteerime mädad välja, sest need rikuvad mahla maitse ja säilivuse.
  • Meie jaoks mugavaim on saada õunad jõukohaselt tõstetavates kottides või vastupidavates kastides. Pappkastid kipuvad tõstmisel lagunema ega talu ilmastikku. Kotid ja kastid saate koos mahlaga kenasti tagasi, terveks jäänud pappkastid saate soovi korral tagasi.
  • Oma taara, mida mahla villimiseks jätate, olgu juba eelnevalt pestud. Vajadusel muidugi loputame üle. Kuumutatud mahla osas me klaastaarasse kahjuks ei villi – teatavasti peaks mahla säilimiseks see eriti värskelt puhas olema, samuti varitseb killuoht.
  • Võite taaravajaduse mõttes eelnevalt oma õunad üle kaaluda – saate 65-70% mahla ehk 100 kg õunu annab umbes 65-70 liitrit mahla.
  • Suveõunte pressimine on raskendatud, kui nad on pärast korjamist kaua seisnud. Seega palun tooge need meile nii värskelt kui võimalik.